Onze activiteiten
Doe mee!

Onze activiteiten

Hier vind je een overzicht van onze activiteiten, waaronder maaltijden, excursies, wandelen, lezingen, lezen en het repair-café.

Nivon organiseert activiteiten op het gebied van natuur en cultuur. Nivon is voor iedereen, voor alle leeftijden, met iedere achtergrond en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. De leden zelf zorgen voor een breed aanbod van activiteiten, zoals stad- en natuurwandelingen, lezingen, maaltijden, excursies en nog veel meer.”
Nivon geeft graag ruimte aan de kracht van leden. Heb je zelf een idee voor een activiteit in Groningen of Assen en omgeving? Neem dan vooral contact met ons op!

Soorten activiteiten

Aan Tafel!

Aan Tafel! bereidt elk kwartaal een seizoenmaaltijd voor gemiddeld zo’n 30 gasten op een Nivon locatie in de regio (meestal op de Hondsrug). De drie-gangen-maaltijden zijn vegetarisch en bereid met verse en zoveel mogelijk biologische seizoenproducten uit de omgeving.

Aan Tafel! is te bereiken via Lenie Snippe: grasaantafel@nivon.nl

Vriendelijke groeten van Aan Tafel! Lenie, Eika, Gemma, Ina en Gertruud

Excursies

De werkgroep ‘Eerlijk & Groen Groningen-Assen’ organiseert regelmatig excursies op het gebied van natuur, milieu en cultuur.

Zelf meehelpen organiseren? De werkgroep kan altijd versterking gebruiken. Informatie: EerlijkEnGroenNivonGras@gmail.com

Wandelen

We kennen 3 wandelgroepen: de LAW-groep, Nivon wandelgroep Noord en de Middagwandelgroep.

LAW-groep

Al 20 jaar is er onder de vlag van Nivon Groningen-Assen een wandelgroep, die lange afstandspaden loopt. De groep bestaat op dit moment uit meer dan 20 leden, per wandeling gaan er veel mensen mee en lopen we zo’n 18 á 20 km.
We lopen op de tweede zondag van de maand.
Deelname kan alleen na aanmelding bij japke@home.nl

We lopen op dit moment het Frieslandpad

Wandelgroep Noord

De wandelingen worden gehouden op iedere eerste zondag van de maand (tenzij anders vermeld)  en starten om 10 uur. Aanmelden niet nodig. Nadere informatie:

Florrie Holzscherer: holzflorrie@hotmail.com.

Middagwandelgroep

Voor mensen die een hele dag wandelen teveel vinden. We lopen een afstand van zo’n 8 tot 10 km. Eerder liepen we op het Balloërveld, het Noordlaarderbos en het Noordsche Veld.

De middagwandelgroep vindt plaats op de eerste donderdag in de maand.
Ongeveer een week van tevoren stuurt Japke een berichtje welke route we gaan lopen.

Aanmelden: japke@home.nl
(Er is nog beperkt plaats.)

Lezingen

De werkgroep ‘Eerlijk & Groen Groningen-Assen’ organiseert regelmatig maatschappelijk relevante lezingen op het gebied van natuur, milieu en cultuur.

Zelf meehelpen organiseren? De werkgroep kan altijd versterking gebruiken. Informatie: EerlijkEnGroenNivonGras@gmail.com

Leesgroepen

Onze afdeling heeft twee leesgroepen in Groningen: een middaggroep en een avondgroep. De groepen worden begeleid door Elsbeth Willemse. Elsbeth is lerares Nederlands in het middelbaar onderwijs. We lezen alleen boeken die tot de Nederlandse literatuur worden gerekend, maar wel uit verschillende literaire perioden. De boeken worden in samenspraak vastgesteld. Elsbeth vraagt ons per bijeenkomst wat wij van het boek vonden en geeft dan een literaire toelichting. Er wordt geen voorkennis verondersteld. De leesgroepen zijn voor iedereen leuk. We lezen vier à zes boeken per jaar, in de zomer komen we niet bij elkaar.

Kosten: avondgroep € 12,50 per semester en de middaggroep € 16,75 per semester.

MIDDAG LEESGROEP – 6 BOEKEN PER JAAR

Thea Uiterwijk
tel: 050-5343062
email: leesgroepgras@hotmail.com

AVOND LEESGROEP – 4 BOEKEN PER JAAR

Donald Elsas
tel: 06 13 15 60 62
email: delsas@xs4all.nl

Repair-café Assen

Geef uw spullen nog een kans.
Zo bespaart u geld en het milieu.

Iedere eerste zaterdag van de maand (met uitzondering van augustus) in het hartje van winkelcentrum Kloosterveste.
Samen met ervaren reparateurs kun je je kapotte spullen weer repareren en ze een tweede leven geven. Gratis. Neem de bij het apparaat horende netsnoeren en andere accessoires mee: dat kan helpen bij het vinden van de storing.

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Onze spaarpot staat prominent opgesteld.

Bekijk ze allemaal

Wil je alle activiteiten bekijken in één overzichtelijke lijst? Klik verder naar onze agenda.