Wandelen met de Lange afstand wandelgroep

Een LAW route is een route die van de ene plaats naar de andere loopt. De bekendste in Nederland is het Pieterpad, die van Pieterburen naar de Sint Pietersberg bij Maastricht loopt. We wandelen de derde zondag van de maand meestal een traject van ongeveer 20 km, in de winter vanwege het korte daglicht wat minder.

We lopen op zondag en dan is er in het gebied waar we door been lopen weinig tot geen openbaar vervoer. Dat betekent dat we de wandeling alleen kunnen doen als er voldoenden mensen een auto ter beschikking stellen.

In het noorden zijn genoeg mooie routes, we gaan niet verder dan een uur rijden van de stad Groningen. Tot nu hebben het Jacobspad gelopen, van St. Jacobiparochie naar Hasselt in Overijsel. Daarna het Zevenwoudenpad, van Lauwersmeer naar Steenwijk, en vervolgens het Domela Nieuwenhuispad van Haren naar Steenwijk. Ook het Hannekemaaierspad, het Drenthepad en het Groningse kustpad hebben we gelopen. Dit jaar lopen wij het pad langs de hunebedden. De groep bestaat uit zo’n 20 mensen, maar meestal lopen we met 12 tot 15 mensen.

De Drentsche Aa

Coördinatie vanuit wandelgroep Japke Kooistra (werkgroep LAW) japke@home.nl