Lange afstand wandelgroep in aangepaste vorm

Al 17 jaar is er onder de vlag van Nivon Groningen-Assen een wandelgroep, die lange afstandspaden loopt. De groep bestaat op dit moment uit meer dan 20 leden, per wandeling gaan er veel mensen mee en lopen we zo’n 18 á 20 km.

In verband met het covid-19 virus houdt de LAW groep zich voorlopig even aan rondwandelingen, vanwege het feit dat ze dan niet met z’n vieren in een auto hoeven te zitten. De datum blijft de derde zondag van de maand.


Programma van Nivon wandelgroep Noord

De wandelingen worden gehouden op iedere eerste zondag van de maand (tenzij anders vermeld) en starten om 10.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
Contact: Harry v/d Molen (voorz.): 06 27918640 of Florrie Holzscherer(secr.); 0644264275.

Eerstvolgende wandeling:

1 november 2020: Bargerveen Startpunt: Schaapskooi aan de Ambachtsweg 4, Weiteveen

Wandeling is 15 à 17 km. Er zijn afsteekmogelijkheden.

Organisatoren: Gerda Lukkien, Jetty Haarman en Hennie Kiers

De Drentsche Aa

Coördinatie vanuit wandelgroep Japke Kooistra (werkgroep LAW) japke@home.nl

We lopen de derde zondag van de maand en vertrekken s ’morgens om 9 uur bij het station met auto’s. Uit diverse hoeken komen er dan anderen aanrijden naar het eindpunt van de wandeling, we laten de helft van de auto’s op dat punt staan. Vervolgens rijden we naar het beginpunt; drinken een kopje koffie uit het  meegenomen catering kratje en beginnen met het lopen.

In 2020 vervolgen wij het Groot Friesland pad. We zijn in oktober in Akkrum begonnen met het pad en vinden het tot nu een heel erg mooie route. De wandeldag blijft de derde zondag van de maand. Helaas is de wandelgroep wel erg groot aan het worden, het is natuurlijk mooi dat we zo populair zijn. Maar het parkeren van auto’s wordt lastig en bezoek aan horeca onderweg ook. Dus voorlopig kunnen er helaas geen nieuwe wandelaars bij.
De data voor 2020 zijn: 18 oktober, 15 november, 20 december.
Deelname kan alleen na aanmelding bij japke@home.nl