Wandelen met de Lange afstand wandelgroep

Een LAW route is een route die van de ene plaats naar de andere loopt. De bekendste in Nederland is het Pieterpad, die van Pieterburen naar de Sint Pietersberg bij Maastricht loopt. We wandelen de derde zondag van de maand meestal een traject van ongeveer 20 km, in de winter vanwege het korte daglicht wat minder.

We lopen op zondag en dan is er in het gebied waar we door been lopen weinig tot geen openbaar vervoer. Dat betekent dat we de wandeling alleen kunnen doen als er voldoenden mensen een auto ter beschikking stellen.

In het noorden zijn genoeg mooie routes, we gaan niet verder dan een uur rijden van de stad Groningen. Tot nu hebben het Jacobspad gelopen, van St. Jacobiparochie naar Hasselt in Overijsel. Daarna het Zevenwoudenpad, van Lauwersmeer naar Steenwijk, en vervolgens het Domela Nieuwenhuispad van Haren naar Steenwijk. Ook het Hannekemaaierspad, het Drenthepad en het Groningse kustpad hebben we gelopen. Dit jaar lopen wij het pad langs de hunebedden. De groep bestaat uit zo’n 20 mensen, maar meestal lopen we met 12 tot 15 mensen.

Wandelen In het spoor van de Hunze

Zaterdag 22 september, 27 oktober

Een tocht te voet door het natuurgebied in en rond de Hunze geeft een mooi beeld van dit cultuurlandschap.
Tocht om de Noord heeft in 2016 in samenwerking met de Stichting Groninger Landschap een 80 kilometer lange wandelroute uitgezet die de Hunze door Groningen volgt en loopt van het Zuidlaardermeer naar Zoutkamp. Deze route is beschreven en te verkrijgen bij het VVV.
Tocht om de Noord loopt een dergelijke route in één weekend. Wij pakken dat iets anders aan en zullen de route wandelen in vier dagtochten van om en nabij de 20 kilometer.

Organisatie

Om de begin- / eindpunten te bereiken willen we zo veel mogelijk gebruik maken van openbaar vervoer. Daarom wandelen we steeds op zaterdag. Vervoer per fiets of auto is natuurlijk ook een optie. We vertrekken om 10 uur. Onderweg is er gelegenheid uit te rusten en iets te drinken.
Elke dagtocht wordt voorbereid en geleid door iemand van de activiteitenwerkgroep samen met iemand van de wandelgroep.
U kunt zich voor alle vier de wandelingen aanmelden, maar ook voor een losse wandeldag. Omdat de route door de stad Groningen gaat is het ook mogelijk een deel van die dagtocht mee te wandelen.
Voor wandelaars die de route niet uit willen / kunnen wandelen is er op bepaalde plekken een bus terug nemen.
De planning:
zaterdag 22 september: van Zernike via Garnwerd naar Schouwerzijl
zaterdag 27 oktober: van Schouwerzijl via Warfhuizen naar Zoutkamp

De volledige informatie van elke dagtocht staat in de Nieuwsbrief / herinneringsmail die enige tijd voor de wandeling wordt verstuurd. Het is dus belangrijk dat u bij aanmelding of interesse bij voorkeur uw e-mailadres of telefoonnummer aan ons doorgeeft.
Deelname is gratis. Vervoer en consumpties zijn voor eigen rekening.

Informatie en aanmelding Nelleke Drukker eerlijkgroengras.groningen@nivon.nl / 050 5417010
Coördinatie vanuit wandelgroep Japke Kooistra (werkgroep LAW) japke@home.nl