Samen op pad I.v.m. covid-19 zijn er nog geen plannen om samen op pad te gaan.

Geannuleerd

Zaterdag 18 juli 2020
Fietstocht ” Kiek over de Diek” bij Noordpolderzijl

Nu de zomer goed op gang is gaan we fietsen aan de kust en bezoeken het noordelijkste haventje van ons land: Noordpolderzijl. Ook hier zijn weer kwelders te bekijken. Vervolgens maken we een slinger door het oude landschap en bezoeken de tuinen van de Menkemaborg. Al fietsend passeren we ook mooie voorbeelden van slingertuinen en boerenerven. We starten in Warffum bij het haventje Havenstraat/hoek Torenweg. Dit is zowel dicht bij het station alsmede diverse parkeerplaatsen in het dorp. We komen langs de pastorie en de kerk van Warffum en fietsen dan naar het Zielhoes op de dijk waar we de lunch kunnen gebruiken.
Vervolgens rijden we naar de Menkemaborg en bezichtigen daar de tuin waarna we over de wierde Rottum terugfietsen naar ons uitgangspunt.

GEWEEST
Wandelen over het wad naar Baltrum op zaterdag 7 september 2019

Begin april maakten we een mooie wandeltocht over het prachtige Borkum. In september wandelden 6 mensen over het wad naar Baltrum om dat eiland eens te verkennen.Twee keer een zeer geslaagde dag.

Rondje Drentsche Aa, fietstocht op zaterdag 21 september
De fietstocht van nog geen 30 kilometer stond in het teken van het water en zijn functies, en met de landschappelijke en cultuurelementen die er onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Zondag 8 december 2019
Historische stadswandeling langs de Drentsche Aa in de stad Groningen

Begeleiding: Jan van den Broek

In het verlengde van de voordracht die Jan van den Broek op 19 november hield over enkele historische aspecten van de Drentsche Aa heeft hij op zondag 8 december een historische stadswandeling begeleid langs de route die deze rivier door de oude binnenstad van Groningen volgt. De wandeling was niet lang: ze begon om 13.00 uur op de Marwixkade bij de Eelderbrug en eindigde op de Reitdiepskade bij de Visserbrug. Onderweg kwamen allerlei bijzonderheden aan de orde die tijdens de voordracht van 19 november onbesproken moesten blijven.
Na afloop nog even opwarmen in een cafeetje in de buurt.