Het Repaircafé in Assen bevindt zich in twee lokalen in de MFA Kloosterveste in de wijk Kloosterveen van Assen. Daar repareren wij maandelijks vrijwel alles wat zich aandient: van koffiezetapparaat, kapotte rits, kinder-keyboard tot stokoude transistorradio (volgens de eigenaar de allereerste die in Assen destijds te zien was)

Ons team bestaat op dit moment uit 17 vrijwilligers die iedere maand een zaterdag reserveren voor het Repaircafé en alles aanpakken dat los zit of juist vast loopt behalve tv’s en magnetrons (voor ieders veiligheid) en fietsen (want de fietsenmaker vlakbij willen we niet beconcurreren). Daarnaast nemen zij de organisatie eromheen voor hun rekening. In februari kregen we bovendien hulp van een poppendokter en verder deed dit voorjaar een middelbare scholier zijn maatschappelijk stage bij ons.

Onze slagingsscore zit op ongeveer 60 % en dat is gelijk aan het landelijk gemiddelde. We kunnen dat terugvinden in de landelijke Reparatie Monitor waar wij nu ook standaard onze gegevens invoeren. We krijgen ook veel waardering van onze bezoekers.

Wij zijn elke eerste zaterdag van de maand open van 11.00 tot 16.00 uur voor wel- en niet Nivonleden, Assenaren en daarbuiten in MFA Kloosterveste, Winkelcentrum Kloosterveen in Assen.

Voor een klein Pietje staan we ook klaar.

Volgende data: 1 december 2018 en 5 januari, 2 februari 2019