september, 2022

vr30sep(sep 30)14:00zo02okt(okt 2)13:30Milieu Inspiratie weekend in Allardsoog

Activiteit Details

Samen goed op weg naar een beter evenwicht met betrekking tot mens en milieu (in een verwarrende tijd) Onder leiding van Wytske Visser en Rob Venderbos (afgestudeerd Ecoloog)

Wytske schrijft :
Op het moment werk ik samen met Rob aan de opzet van een internationale blog. Het doel daarvan is om geïnteresseerden te inspireren om hun denken en doen te activeren. Onze ervaring is dat veel mensen moedeloos en passief worden van de overweldigende stroom aan negatief nieuws. Het geven van een totaalbeeld met hoopgevende informatie en veel praktische tips over wat je als individu maar vooral ook samen kunt doen, helpt om de passiviteit te doorbreken.
Rob 24 en ik 68, hebben beide een brede internationale ervaring met het leiden van groepen met betrekking tot de zorg voor het milieu. Ik heb ca 10 jaar een kerngroep voor Greenpeace geleid en heb daarna 25 jaar internationaal milieu werk gedaan bij een counseling organisatie. De NGO Sustaining All Life is daar een onderdeel van. Het leiden van een internationale delegatie met ca. 50 mensen bij de COP in Parijs was voor mij één van veel fijne en succesvolle ervaringen. Rob was er als 17 jarige bij in Parijs en hij heeft vaak jongeren groepen geleid bij het IVN en Woesteland.
Laat je inspireren door de lezingen, excursies en discussies met deze bevlogen mensen om zelf tot meer daden te komen voor een beter milieu.
In kleine kring of ook in groter verband zoals buurt, dorp, stad of landelijk. Vraag jezelf af hoe kan ik een goede (groot)ouder zijn?? Ken je bijvoorbeeld o.a. de groep Grootouders voor de toekomst? En nog veel meer waardevolle informatie over wat je dichtbij kan doen en wat iets verder van huis.
Maak vooral veel aantekeningen!!! dus neem een schrift of tablet/laptop mee
VOOR EEN HOOPVOL BEGIN VAN ONZE TOEKOMST DIE VANDAAG IS BEGONNEN!!
Aankomst vrijdagmiddag vanaf 14.00. Na een gezamenlijke brood/soepmaaltijd start het eerste onderdeel om 19.30
De workshop wordt afgesloten op zondagmiddag na de lunch
De presentaties en discussie vinden plaats in de van der Wielenzaal

Prijs voor deze workshop omvat: 2 overnachting, cursusgeld, koffie en thee(zelf zetten door de groep in overleg met huiswachten), soep/broodmaaltijd vrijdagavond en diner op zaterdagavond
Bed- en badlinnen zelf meenemen of huren (€ 8 per set)
Prijs: Nivonleden € 206 Niet leden € 266
Aantal deelnemers: minimaal 12
Informatie: Wytske Visser : vissatem@chello.nl
Aanmelden: allardsoog@nivon.nl

Tijd

September 30 (Vrijdag) 14:00 - Oktober 2 (Zondag) 13:30

X