juli, 2020

za18jul12:00CancelledFietstocht ” Kiek over de Diek” bij Noordpolderzijlin verband met Corona gaat deze fietstocht niet door.

Tijd

(Zaterdag) 12:00

Locatie

PR Haventje Warffum

Havenstraat, Warffum

Meer

Activiteit Details

Nu het voorjaar goed op gang is gaan we fietsen aan de kust en bezoeken het noordelijkste haventje van ons land: Noordpolderzijl. Ook hier zijn weer kwelders te bekijken. Vervolgens maken we een slinger door het oude landschap en bezoeken de tuinen van de Menkemaborg. Al fietsend passeren we ook mooie voorbeelden van slingertuinen en boerenerven. We starten in Warffum bij het haventje/hoek Torenweg. Dit is zowel dicht bij het station alsmede diverse parkeerplaatsen in het dorp. We komen langs de pastorie en de kerk van Warffum en fietsen dan naar het Zielhoes op de dijk waar we de lunch kunnen gebruiken, Vervolgens rijden we naar de Menkemaborg en bezichtigen daar de tuin waarna we over de wierde Rottum terug fietsen naar ons uitgangspunt.

Locatie: Haventje van Warffum
Kosten: eigen vervoer of trein+ fietsretourtje
Bereikbaarheid: er zijn verschillende parkeerplaatsen op loopafstand van het het haventje. Er gaat een trein uit Groningen met aankomst 12:00 uur in Warffum

Boeken e-mail/telefoonnummer

Info en aanmelden: Nicolien Wiers, vz.groningen@nivon.nl  tel. : 0612 0618 05,
aanmelden voor 11 juli

X
X