Samen op pad

Wadlopen bij Pieterburen ©Michielvd

Wandelen over het wad naar Baltrum op zaterdag 7 september

Begin april maakten we een mooie wandeltocht over het prachtige Borkum. In september wandelden 6 mensen over het wad naar Baltrum om dat eiland eens te verkennen.Twee keer een zeer geslaagde dag.

Rondje Drentsche Aa, fietstocht op zaterdag 21 september
De fietstocht van nog geen 30 kilometer stond in het teken van het water en zijn functies, en met de landschappelijke en cultuurelementen die er onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Zondag 8 december 2019
Historische stadswandeling langs de Drentsche Aa in de stad Groningen

Begeleiding: Jan van den Broek

In het verlengde van de voordracht die Jan van den Broek op 19 november houdt over enkele historische aspecten van de Drentsche Aa zal hij op zondag 8 december een historische stadswandeling begeleiden langs de route die deze rivier door de oude binnenstad van Groningen volgt. De wandeling is niet lang: ze begint om 13.00 uur op de Marwixkade bij de Eelderbrug en eindigt op de Reitdiepskade bij de Visserbrug. Onderweg zullen allerlei bijzonderheden aan de orde komen die tijdens de voordracht van 19 november onbesproken moesten blijven.
Na afloop nog even opwarmen in een cafeetje in de buurt.

Jan van den Broek was werkzaam in het archiefwezen, verricht onderzoek op het terrein van de Groninger geschiedenis en publiceert de resultaten daarvan in boeken, tijdschriften en op de website www.vanlauwerstoteems.nl

Start                            Marwixkade bij de Eelderbrug in Groningen
Datum en tijd            zondag 8 december 13.00 – 15.00 uur
Kosten                        geen
Aanmelden                eerlijkgroengras.groningen@nivon.nl of 050 541 7010