Samen op pad

Wadlopen bij Pieterburen ©Michielvd

Wandelen over het wad naar Baltrum op zaterdag 7 september

Begin april maakten we een mooie wandeltocht over het prachtige Borkum. In september wandelden 6 mensen over het wad naar Baltrum om dat eiland eens te verkennen.Twee keer een zeer geslaagde dag.

Rondje Drentsche Aa, fietstocht

Zaterdag 21 september
De fietstocht van nog geen 30 kilometer staat in het teken van het water en zijn functies, en met de landschappelijke en cultuurelementen die er onlosmakelijk mee verbonden zijn.

We fietsen stroomopwaarts langs de Hoornsedijk en bekijken de nieuwe oevers van het oostelijk Paterswoldse meer nabij de molen, die zijn aangelegd om het ecologisch evenwicht in het meer te verbeteren. We zoeken onze weg verder door het dal van de oude Aa via Noordlaren en Tynaarlo tot bij Glimmen waar we het Voedselbos bezoeken. Het Voedselbos combineert een natuurlijk bos met duurzame landbouwproductie en is gebaseerd op de principes van de permacultuur. Hier krijgen we een rondleiding en kunnen we proeven van een drankje en verschillende hapjes.

Via de besloten Venen achter de golfclub fietsen we terug naar Glimmen en vervolgens naar ons startpunt. De fietstocht is in totaal nog geen 30 kilometer lang. Onderweg is er voldoende horeca. Eventueel zelf meenemen: brood, iets te drinken, een verrekijker. Deelnemers krijgen een uitgebreide routebeschrijving toegestuurd. Bij slecht weer wordt intern overlegd en contact opgenomen met de deelnemers.

Start Parkeerplaats Best Western Plus Hotel, nabij knooppunt 4
Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen
Datum & tijd zaterdag 21 september 10.00 uur
Duur ongeveer 3,5 uur
Kosten € 9,00 voor de rondleiding en proeverij in het Voedselbos.
Aanmelden eerlijkgroengras.groningen@nivon.nl of 050-5417010 uiterlijk voor donderdag 19 september

Zondag 8 december 2019

Historische stadswandeling langs de Drentsche Aa in de stad Groningen

Begeleiding: Jan van den Broek

In het verlengde van de voordracht die Jan van den Broek op 19 november houdt over enkele historische aspecten van de Drentsche Aa zal hij op zondag 8 december een historische stadswandeling begeleiden langs de route die deze rivier door de oude binnenstad van Groningen volgt. De wandeling is niet lang: ze begint om 13.00 uur op de Marwixkade bij de Eelderbrug en eindigt op de Reitdiepskade bij de Visserbrug. Onderweg zullen allerlei bijzonderheden aan de orde komen die tijdens de voordracht van 19 november onbesproken moesten blijven.
Na afloop nog even opwarmen in een cafeetje in de buurt.

Jan van den Broek was werkzaam in het archiefwezen, verricht onderzoek op het terrein van de Groninger geschiedenis en publiceert de resultaten daarvan in boeken, tijdschriften en op de website www.vanlauwerstoteems.nl

Start                            Marwixkade bij de Eelderbrug in Groningen
Datum en tijd            zondag 8 december 13.00 – 15.00 uur
Kosten                        geen
Aanmelden                eerlijkgroengras.groningen@nivon.nl of 050 541 7010