Zomerpicknick Aan Tafel!

Zondag 1 september 2019: Deze dag was het weer zover. De traditionele maaltijd voor Nivon-leden was deze keer op het NIVON-kampeerterrein in Lettelbert (voorheen de Hondenhoek). Zoals altijd was er een flinke groep deelnemers, ruim 30. Nelleke en haar assistenten hadden weer hun beste beentje voor gezet om ons te verrassen.

Het menu bestond uit:

 • Gazpacho
 • Salade en wraps met falafel en groente
 • Toetje van bessencompote met yoghurt.

De ingrediënten kwamen voor het grootste deel uit de tuin van Eika.
Muzikant Jan Klinkenberg zorgde met zijn accordeon voor gezellige muziek.

Het weer was goed, waardoor we fijn buiten konden genieten van de maaltijd. Nog tijdens het afruimen begon het echter te regenen, maar de zon verscheen weer snel, zodat we onderweg naar huis nog een mooie regenboog zagen.
Corrie de Boer-Elzinga

2 antwoorden
 1. Rob Buurman
  Rob Buurman zegt:

  Zo samen eten in de zon gaf mij even het gevoel van vakantie en kamperen. Ik vond het een leuke activiteit om andere Nivon leden beter te leren kennen. Zelf heb ik ook genoten van de volksmuziek die Jan Klinkenberg speelde op zijn trekharmonica. Het eten was lekker, ruim voldoende en met liefde klaargemaakt. Dit is zeker een activiteit die ik anderen kan aanraden.

  Iedereen bedankt die aan deze activiteit heeft meegeholpen.

 2. Jan Klinkenberg
  Jan Klinkenberg zegt:

  Leuke, zonnige foto’s, Rob. De diatonische accordeon, die ik hier bespeel duiden we ook wel aan als trekharmonika of trekzak. Om nog maar te zwijgen van vele bijnamen als : heen&weertje (Terschelling), de monika ( o.a. Brabant),kwetsbuul (Limburg), de mook (Noord-Holland),de open&toe (Vlaanderen) tot het Groningse pokkelörgel of het Drentse boekörgel etc. etc.
  Op tijd genomen ook de foto’s : de regenbuien aan het eind van de maaltijd waren niet mals !………..

Reacties zijn gesloten.